Monday, March 28, 2011

Isu Di Syria : PMRAM Menghubungi PPMS

KAHERAH, 27 Mac - Isu pergolakan politik di Syria menjadi tumpuan pihak PMRAM kerana ia membabitkan keselamatam mahasiswa Malaysia yang berada di sana. Pemangku Presiden, Saudara Muhamad Zuhaili Saiman telah menghubungi Presiden PPMS, Saudara Hazuan bagi mengetahui secara lanjut perkembangan keselamatan mahasiswa/ Malaysia yang berada di sana.

Presiden PPMS menjelaskan setakat ini keselamatan mahasiswa Malaysia di Syria dalam keadaan selamat dan suasana yang berlaku masih terkawal kerana berjauhan dengan tempat kediaman mahasiswa Malaysia.

Selain itu, Pemangku Presiden menjelaskan bahawa PMRAM sentiasa mengikuti perkembangan yang berlaku di sana lebih-lebih lagi PPMS merupakan rakan jalinan SMART yang telah ditubuhkan presiden ppms.jpgpada tahun 2007.

"Justeru, menjadi kewajipan pihak PMRAM untuk sentiasa mendapatkan maklumat terkini bagi menbantu pihak PPMS dalam isu yang berlaku ini," jelas beliau.

Beliau menambah, perbincangan awal telah dilakukan antara pihak PMRAM dan PPMS bagi isu ini dan PMRAM menjadi rujukan bagi tindakan-tindakan yang patut dilakukan oleh pihak PPMS memandang isu seperti ini telah berlaku di Mesir lebih awal lagi iaitu pada 25 Januari.

"Kita juga akan memperkasakan jalinan SMART antara persatuan-persatuan Timur Tengah mengenai isu ini dalam aspek kebajikan dan keselamatan mahasiswa/wi kita. Kita harap kebersamaan yang dijalinkan ini akan lebih memantapkan persatuan kita di tempat masing-masing. Setakat ini, PMRAM masih lagi mendapatkan makluman semasa secara langsung dengan Presiden PPMS dan berbincang untuk tindakan demi tindakan," jelas beliau ketika diminta mengulas isu yang berlaku di Syria.

sumber asal : pmram.org

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDeleteRelated Posts with Thumbnails